High!




Genting, tempat yang tinggi & sejuk. Ape yang best nye kat Genting tu?? Sebenarnye aku baru balik dari genting tu. Aku ngan family pergi bercuti selama 3 hari di Genting. Dapat lah aku beseronok dengan family, sebelum balik ke Sarawak balik. Aku ngan family aku stay kat Awana Genting.

Aku dapat lah masuk outdoor park tu. Mula-mula akak & abang aku tak nak naik pun. Tapi dengan muke kesian aku, diorang pun kesian & masuk. Aku dengan abang aku je yang banyak main game kat situ, akak aku penakut. Main buaian pening lalat, space shot, flying coaster & more. Aku agak kecewe gak lah, sebab aku tak dapat naik corkscrew. Tengok dari jauh je. Untuk pengatahuan, kitorang target naik thrill ride je yang lain pandang sebelah mate je. Hehehe.Belagak nih!

Ride yang paling menakutkan sekali bagi aku lah, space shot. Gile best lah, tak benti aku menjerit. Terangkat bontot dowh! Terase cam nak jatuh, orang arab sebelah abang aku selambe je. Aku ngan abang aku dah tertunduk-tunduk dah, die leh gelak senang hati.

Tapi ape yang tak sonok nye, kitorang kene beratur panjang lah kalu nak naik satu-satu game tu. Penat beratur je, bukan penat wat ape. Lenkali kene pg time hari biase, baru tak penat beratur. Akhirnye, time aku naik genting skyway aku mule rase mual. haha. Padan muke aku.

nak naik skyway

indoor park

main tembak-tembak

outdoor park

Seronok giler main game seharian. Balik aku jadi orang kelaparan, terus makan & akhirnya terus tido. Heheh.

Jimmy Oppa!


Baru-baru ni ade aku usha blog ni http://amyzaaznan.blogspot.com/. Amyza Aznan nye blog. Ade gambar Jimmy dengan seorang perempuan. Arrrgggh!! Sape die, makwe die ke? Saya sangat jeles.

Minat sangat dengan Jimmy Shanley tu. Hensem, cute & sebagainya. Kalau betul lah makwe nye si Jimmy ni, bagus lah. Tumpang gembira sekali. Padahal hati ngah robek nih.. hahaha ;p Check it out kalau nak kepastian...

Reunion 5 Maju

The Girls

Tanggal 13 Jun 2009, pada pukul 2015 pm budak-budak 5 Maju berkumpul seramai 16 orang dari 22 orang di rumah NADIA ADILA. Jamuan makan telah diadakan, terime kasih kepade Mak Nadia sebab susah-susah sediakan makanan untuk kitorang. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK.

Kitorang berkumpul atas tujuan untuk mengetahui status masing-masing. Ade yang bekerja, belaja, menganggur dan sebagainya. Memang happening rumah Nadia hari itu. Kitorang becerite sampai tak ingat dunia, sampai pukul 2300 pm. Hebat betul kitorang ni kalu dah berjumpa. Kitorang pun agak rapat sebab tak ramai dalam kelas kitorang tu. Yelah, sape nak amik kelas akaun / kelas sains. Orang sume nak senang. Disebabkan tu jugak kitorang nye kelas ni agak special, sebab dari 22 orang dalam kelas tu, just 2 je kumbang nye yang lain sume bunga. Best lah kitorang yang perempuan ni, dapat conquer kelas tu.

Pade malam tu, kumbang lagi sekor tak dapat datang (keje katenye). Ape-ape lah abang oi, yang penting kitorang dapat jumpe jugak lepas reunion hari raye 2 tahun lepas. Selain kumbang sekor tu, perempuan lagi 6 orang lagi ade hal masing-masing. Lepas segala rindu dengan kawan yang selama 2 tahun bersama dengan diorang ni.

Bile dah start beborak sampai nak pagi, masing-masing pun cube lah keluarkan idea-idea bernas tuk kitorang kuar jalan-jalan plak pergi mandi sungai lah, genting lah. Yang best nye, diorang nak buat dalam minggu ni. Owh, hebat sungguh kan. Minah dan mamat yang tanam anggur tu nak cekau fulus kat mane?? Ha, tanye lah diri sendiri.

“ape-ape hal, contact tau” Ehsan si ketua projek.

Kite tengok lah nanti. Ape yang terjadi dengan rancangan kite rangka kan nih (gempak tul ayat). Harap-harap jadi lah ye. Amin.

with Janna & Ehsan

Nissan Frontier

Abang aku baru bawak balik sebuah 4x4. Aku yang exited terus keluar terjah kerete tu. Dengan rase seronok ingat kan bole lah bawak jap. Nak rase naik, walaupun dah pernah naik STORM dulu. Disini lah terserlah nye yang aku ni seorang yang kepoh dan batak jap (hahaha :p).

Sampai ke sekarang aku tak dapat nak naik kete tu. Nak bawak nye pun aku rase, mimpi dalam mimpi je lah kot. Matlamat aku sebenarnye nak duduk belakang kete tu semasa kete tu berjalan. Dapat rase angin dunia ni sikit, lagi-lagi sekarang cuaca tengah panas. Salah satu cara nak sejuk kan badan dengan duduk belakang kete tu dan jalan kan kete tu. Best ~~

Tapi tak pe lah, dengan bergambar di belakang kete tu pun jadi lah kan. Dah tuan punye kete kedekut sangat nak bazir minyak tu tuk adik die, aku wat lah shoot sendiri belakang kete tu dengan pembantu model, MAIRA NURINSYIRAH.

Koleksi Fesyen Musim Panas :






Terminator Salvation

Girang hati bile semalam keluar dengan member pegi tengok wayang pade pukul 2145 sampai 1200, sampai umah dah pukul 1230. Sampai je rumah, mak still tak tido lagi. Risau lah tu, tak pernah aku keluar sampai pukul 12 pagi dengan member. Lagipun, member aku ni pun mak aku kenal sangat.

Wayang nye ialah terminator salvation. Baru nak tengok. Kitorang pun buat kecoh dalam wayang tu. Tapi aku tak join lah, yang duk sebelah aku yang over sekali. Pendapat aku cite nye menarik, tp agak bosan sebab slow sket. Arnold yang jadi terminator sebelum ni pun ade, muncul dalam keadaan bogel (memang tamak betul).



Robotic Army yg ade dalam cite ni..

 

Balik je baru aku sedar aku lapar (hahahah). Aku terus terjah dapur, tengok bawah tudung saji dan kenal pasti yang akak aku ade pesan SATE tadi. Kenyang ~~

Malangnya, semalam aku tak sempat nak tangkap gambar. Lagipun tak de ape yang meriah, just pegi JUSCO BUKIT TINGGI tengok wayang & terus balik. Sebelum tu pegi makan kat restoran jap. Disebabkan aku sangat kenyang, aku tolak pelawaan orang yang nak belanje dengan baik. Tak ape, minum air milo peng pun dah cukup. Malu lak aku jadinye, bile orang nak bayarkan. Aku sensetif lah bab-bab camni.

Anyway, thanks to Zam & Ain sebab belanja aku minum & tengok wayang. Nak ucap terime kasih kemain susah lagi. Malu-malu kucing plak aku tetibe kat situ.

Lagipun, diorang baru je kawin hari tu. Mesti lah duit dah banyak gune kan. Bole lagi die belanje aku. Thanks tak terhingge! Sempat lah buat ucapan untuk Zam & Ain, semoga berbahagia ke akhir hayat & finally cepat dapat baby. ^_^

Kawin Kawin Kawin

Semalam hari ahad, hari ni hari isnin. Semalam ramai betul orang buat kenduri kawin ye. Setiap lorong ada kenduri kawin ni. Dasat..Dan semalam jugak, aku sempat pegi member aku nye kenduri. Tapi bukan kawan aku tu yang kawin, akaknye yang kawin. Tema wane oren, sangat menyerlah warna nye. Cantik sangat akak kepada Leha tu, walaupun mekap die tak seberape. 

bagai buah oren di belah dua..hehe

Sambil menyelam minum air, datang kenduri jumpa kawan sekali. Member yang lama menghilang, jumpa semalam tuk beberapa minit je. Tapi tak ape, nanti jumpa lagi minggu depan time reunion. Sempat lah berborak tanya kabar dan sebagainya. Masing-masing nampak anggun dan bergaya, tak macam dulu, selekeh je dengan baju sekolah. Old time... ^_^

aku dan 2 Saidatul. Anis & Akma

farahin & ehsan
See you all at the reunion!..Miss U All!

Drama Queen

aku ade anak buah sorang ni. Name MAIRA NURINSYIRAH sekarang umo lebih kurang 1 tahun lebih lah. selama berbulan-bulan tak jumpa die, bile cuti semester jumpa balik. mulenye memang die ni takut-takut, malu-malu dan sebagainya. tak sampai sehari dah ngam balik dah. senang je, takut lah die dah lupe ngan ucu die ni.

makan bersama

merujuk dengan tajuk di atas, maira ni lah drama queen dalam family kitorang. mungkin salah satu sebab dia ni camni, terlalu di manja kan kot. sakitnye sikit je, tapi menagisnye cam kene dera. ade lagi satu, aku baru letak jari kat betis die, belum cubit lagi. die menjerit "atit", mengada-ngada pun ade jugak. satu lagi ke, tadi die nak "nenen", iatu menyusu die punye tangisan tu buat aku nak gelak sampai nangis. dah lah nangis buat-buat, pastu bile intai tengok cara die nangis, sambil tengok tv, golek-golek kat atas tilam. memang drama queen lah. boleh masuk realiti tv astro yang baru tu, "anak wayang". sape lah mengajarnye tu.

aku malas nak layan die ni sangat, penat nak melayan dia ni. bile die menangis aku buat tak tau je. aku gelak kan lagi ade lah. tapi kat umah ni, aku ngan die + mak aku je yang tinggal, yang lain keje. takkan die nak main-main ngan mak aku, mesti lah die cari aku. bile aku tak layan die, aku layan laptop aku die tak kacau aku sangat tapi die akan memekak kat sebalah, membebel sorang-sorang (cam sekarang ni). bile die dah bosan die pegi lah cari hala tujuan die seterusnya. 

arini die tak berape sehat sangat. tak bape sehat pun, sempat lagi kite tangkap gambar tadi, sempat die puji diri die sendiri tadi. tak ade lah macam orang sakit sangat. makan selera je tadi. pelik aje budak sorang ni.



pose atas katil