Terawih



Assalamualaikum...cewah! Bulan pose je baru nak beri salam ke??..hehe..back to the tittle above, aku nak kongsi cerite ngan korang. betape baik nye aku ni (x senonoh puji diri sendiri). Aku dapat pergi solat terawih dekat masjid baru di UiTM Samarahan ni. Masjid yang terletak lebih kurang 15minit perjalanan dari blok aku telah aku jejak buat pertama kali time malam pertama terawih. Aku sangat batak seketika, sambil tangkap gambar dalam masjid tu. Hahah. Peduli ape aku ape orang nak cakap.

1st day memang ramai, sampai ke pintu orang sembahyang, tapi disebabkan terlalu exited aku datang awal hari tu. So dapat lah aku dapat line depan sekali. Tapi yang tak best nye, masjid ni gune angin semula jadi je. No aircond! kipas angin ade, tapi kalau dah duk depan, kipas ade 3 & sume kat belakang. Celah mane nak dapat angin?? celah gigi pun tak dapat.

Korang tengok lah ke'exited'an aku.. ^_^

muke exited je..

muke yang suci ;p

balik time...


Kenny Rogers


Sebelum ramadhan datang, aku bersama rakan-rakan menjejak kan kaki ke restoran kenny rogers di the spring. Lepas je abis kelas iaitu pukul 4, kitorang keluar pegi makan. Tujuan utama adalah pergi makan sahaje. Jangan cube-cube nak tanam niat lain pulak.

Kiotorang just makan quarter ayam, 3 side dish plus muffin. Pergh! Memang tak rugi lah duit aku bazir keluar makan hari tu. Yang paling aku admire ialah muffin die. Simply sedap ^_^

Aku bersame tisha iaitu ketua segala rancangan & waa, iman & wawan pun membawa perut kosong ke restoran kenny yang kosong jugak time kite datang (kekekek)

Tengok lah korang gambar-gambar kitorang yang gembira ni...
im, tisha, waa, wawan
tunggu makanan
diapit cewah..
ready to eat..nyum
my fav muffin
minum air winter

Selamat Berpuasa


Salam Ramadhan dari saya. Semoga di bulan ramadhan ini anda semua diberi hidayah & petunjuk dari ALLAH. Jangan tinggal puase okay..^_^

Happy Belated Birthday...

Wah! seronok nye! aku suke sangat bile time besday. Tau nape? Sebab bile kite sambut besday seseorang tu, mesti muke die gembira. Senyum sampai ke telinga. Suke sangat tengok besday boy @ girl tu gembira time besday die. Kite pun rase cam gembira je..

Sape yang bertuah sambut besday ni? Happy belated birthday to HASFA RIZA & AHMAD SHAZWAN. Kitorang baru sambut besday dua jejaka ni 19 Ogos hari tu. Actual besaday diorang ni 2 minggu yang lepas. Hari tu jugak kite beli hadiah, hari tu jugak kite sambut besday. Congratulation, sebab dah jadi sesorang yang berumur 20 tahun. Heheh. Saya mude lagi ^_^

Walaupun besday yang disambut tak sehangat parti-parti besday yang lain, tapi tak ape yang penting kitorang sambut & bagi hadiah jugak. Kitorang tak lupe okay.. Budak bertuah dua orang ni dapat adiah ape?

quicksilver shirt warne ijau!

mr. x! hee~

Tapi bukan itu saje, kitorang di sajikan dengan kek dari "resepi rahsia". Adegan suap menyuap pun bermula. Akhirnye, kitorang pun balik ke hostel masing-masing. Nah tengok lah gambar kengkawan... FAHMI je yang tak ade.

dalam lif..

going up everybody!

The Design

Kerja yang aku suke sangat buat bile dah tak ade keje nak buat kat dalam bilik yang serba bosan. Hahah. Aku mendesign baju, baru je aku berjinak-jinak dengan kerja yang bole dikate kan berfaedah jugak lah. Cume aku tak pandai lagi buat duit dari hasil design aku.

Ape yang aku design kan ni? Baju lah yang aku design. Lagi-lagi aku nih, ade "geng" kat sini. So nak mengatakan kat orang ramai yg kitorang ni sehati sejiwa lah. Kene buat baju & pakai pade waktu yang same. Memang macam boria (tp cute ;p)

Kitorang dah design baju sehelai sebelum ni. Memang sangat comel & simple. Tengok lah sape yang design kan (berlagak jap). First baju kitorang bewarna biru.

ni lah design yg sangat comel...;p

Second tshirt ni kitorang rase nak bagi yang daring habis lah. Tapi yg laki ni nak ke?? Takpe, kite design je dulu. Hasilnye, aku try design atas baju warne merah.

hot like api!!

Becoz of ramai jugak yg berminat ngan warne & design baju nih. Aku pun jadi suke. Aku memang suke warne merah pun. Harap-harap dapat lah design baju lagi.

Ok seterusnye, aku nak bagi korang tengok lah design baju yg lain. Tak berape menarik lah.




the end

Bowling & Pool

Bowling lagi? Ha, ni lah keje aku bile dah boring duk bilik. Lagipun ni lah aktiviti yang menarik lah bagi aku tuk aku buat kat sini. Sebab Kuching ni bukan ade ape-ape pun.

Aku ni dah orang ajak, aku on je. Tapi yang ini, aku yang ajak. Disebabkan aku sakit ati sebab 2 kali aku turun kelas, bile aku ade kat blok 2 baru ade orang nak bagitahu yang kelas cancel. Aku kuar pegi main bowling sebab dah alang-alang. Padahal ade test esoknye nih. Bole tak??

Mula-mula plan nak pergi berlima je. Sekali tambah sorang-sorang. Last-last 7 orang yang pegi main boling semalam. Tujuan utama hanya pegi main bowling, lepas dah sakit badan terus bergegas balik. Malam semalam jugak kitorang berkenal-kenalan dengan junior. Kitorang main 2 game, & aku dapat tempat ke-2. Horrayyy!! Ingat leh menang, sekali si Muiz ni hebat pulak main bowling. Tapi at least aku kalahkan wawan, lan, wa & im (hahaha) ^_^



muiz & lan yg happy

wa & wawan

im yang bergaya ~~

ha, lepas tu bole tak kite pegi main pool pulak?? mesti lah bole, kalu ade duit silakan. Tapi sape yang tak pandai tolong duduk tepi ye (aku lah tu). Aku just tengok muiz, lan & wawan je yang main pool tu. Aku pun tak tau lah pool ke snuker. Ade beza ke??

posing meja pool
posing cute ;p

Temani Aku..

Bila baca je title mesti korang rase macam sedih je kan? Untuk pengetahuan, bile semua kampus UiTM ditutup selama seminggu aku tak dapat nak decide yang aku perlu balik ke tak. Susah betul nak buat keputusan. Kalau tak balik rase cam bosan pulak kat sini & kalau balik menyusahkan orang pulak. Akhirnya, aku tak balik & tinggal sorang-sorang kat bilik (rumate aku sume balik). Tapi kehidupan mesti diteruskan. Disebabkan aku ni sangat menyukai bilik & tilam aku, tido malam pun sanggup sorang-sorang (heheh). Agaknya, penangan cadar baru yang kakdina bagi tu sangat kuat lah ^_^

Hanya yang setia yang teman aku selama seminggu ni. Buku, lappy, bubu, orang yg tersayang yg duduk blok 1, kawan-kawan baru & lama. Fahem Ammar & Jehanna Aisyah terima kasih kerana mengurangkan rasa takut sebelum tido. Sebelum ni aku tak boleh tido sorang, mesti banyak bende yang aku pikir sebelum tido (yang menakutkan lah).Nampak sangat yang aku ni penakut kan? Tapi sekarang dah tak lagi tau. Sejak aku duduk sini lah, aku dah berani. Hebat ~~
Segalanya Untukmu star by Fahem & Jehan
Bo-ra ngan Tae-woong pun ade teman aku yang kesunyian ni. Cewah. Aku tengok cerita korea, maklum lah BF orang korea (fyi siwon name nye). Memang sweet lah cite nye. Try lah tengok yek. Tapi ini hanya lah entertainment untuk aku, kalau teman borak pulak gossip & sebagainya aku selalu dengan Dila. Kamsahamida!! Aku bg Kibum kat kau nanti. ;p

Bo-ra&Tae-woong in Snow Queen Drama
Aku berjalan-jalan dengan teman baru dan lama. Sangat gembira & sangat letih. Aku ingat kan aku akan duduk dalam bilik sepanjang cuti. Rupenye ade jugak aktiviti kat luar. Sempat lah aku tinjau-tinjau waterfront yang sesak dengan orang hari tu. Akhir kate, luangkan masa lebih lagi dengan pelajaran. Nasihat untuk diri sendiri ni sebenarnya. Yang penting aku ade belajar jugak tau (sebab tak tau nak buat ape dah). Terima kasih sebab bagi cuti seminggu.