Bang Bang Boom!

21 aribulan pukul 11.45 tengah malam, aku dapat panggilan telefon dari A + (name dalam phone aku). baru je nak release tension lah konon, sebab baru abis amik exam petang tu.. nak di jadikan cerita, sebelum A + (bukan name sebenar) call.. dia mesej kate nak pegi Bali..sebab kawan die ade bagi tiket free..

terkejut nak mati aku. ade ke bulan-bulan exam ni nak pg honeymoon. pale lutut die lah..geram yg teramat sangat. pastu dia kol, kate nak ajak aku plak.. memang aku kate aku tak nak pegi.. pastu ade ke patut die cakap :

"u kalau tak ikut i, u memang tak sayang i"..

hampir menangis gak lah aku time tu..sampai hati die pikir diri sendiri. di sebab kan dia ade gap exam a week, dia nk bawak aku sekali..sebab kawan dia ada bagi 3 tiket free.. yang aku ni pun satu, tak pikir yang ade ke orang nak bagi tiket free camtu je..

aku cakap aku tak dapat nak pegi jugak.. aku memang tak pikir pasal perasaan dia lagi lah.. aku pikir aku nak exam je. dah nak letak tepon nih, tapi die kate nak tukar tarikh plak.. nak memulihkan keadaan yang tegang, aku cakap lah aku ni ade gap 1 week after law exam..

A + said : "okay nanti i bagitahu die. lagi satu i nak cakap. U ade kat dalam bilik kan??"

apehal pulak mamat ni tanya camtu plak. aku dah pelik yang teramat sangat. N then he contiune say :

"u tengok sebelah kiri, ade kamera (time nih aku blur..huh??) anda kene BANG BANG BOOM!!"

kurang ajar betu! aku rase nak menjerit, hentak kaki, hentak kepala dan sebagainya kat dalam bilik tu..tapi apakan daya.. kang orang pandang serong plak ngan aku.. geram betul!!

aku jumpa A + tu nanti, memang aku siat kulit dia.. tengok lah!!