Selamat Tinggal Lemak!



Lemak yang berlebihan bole buat kite jadi obes. So untuk aku rase semakin cantik, kene lah kite jaga berat badan. Bile aku pikir-pikir balik kan, nape aku kurus bile kat sane & gemuk bile aku kat sini. Aku kat sini bukan nye reti duk diam gak, ade je keje yg kene wat kat umah ni tapi still naik berat badan aku ni.

Makanan yg buat badan aku naik sebenarnye. Pengalaman aku kat asrama, bile aku kat sane aku akan makan on time & suke aku lah bape banyak nasi aku makan. Bile aku kat umah, aku suke makan tak on time & suke makan kudap-kudapan. Sepuluh kali seminit aku ke dapur (tipu lah tu)

So aku tengah menahan makan, bukan bermaksud aku tak makan langsung tapi cume kurang makan yang ringan-ringan tu. Selain aku kurangkan makan aku, jogging jugak salah satu aktiviti yang aku buat. Depend lah kalau aku rase nak pegi petang, aku pegi sorang-sorang & kalau aku pegi pagi, aku pegi dengan kawan aku.

Ade lah gambar yang aku dah tangkap time aku jogging beberapa hari yang lepas. FYI, aku berjogging di Stadium Sultan Sulaiman kat Klang. Sambil berjogging, boleh cuci mate sekali. Kadang-kadang ade lah team yang main bola kat padang stadium tu. Mule lah aku tergedik-gedik kan. Tapi tak ade aku nak layan mamat-mamat kat situ. Saje je buat-buat gedik, tengok market diri sendiri.

Kelmarin aku jogging & aku sangat berbangga sebab aku dapat pusing track stadium tu 2 pusingan tanpa henti. Aku sangat bertenaga! Hehe. Kalau nak tau aku boleh turun kan berat badan aku ni, tunggu lah sampai next post. :)

Waktu pagi

Waktu petang

Sekitar.

Syirah di bawak sekali..