Wow-wee Weekend!


Sebelum ni aku ashik merungut betapa boringnya aku setiap kali weekend. Tapi weekend kali ni sangat berbeza. Aku dapat spent time dengan kawan & family.

Aku spent time dengan kawan on Saturday, kawan aku yang dari Perak turun KL. So sebelum sibuk dengan kelas & macam-macam lagi. Kitorang decide nak kuar sebelum busy. Kitorang tengok movie Toy Story. Aku lambat sikit sebab ade lah orang tu yang lambat. Memang rindu aku dengan old day, bila di ingat kan aku rase nak nangis pun ade. Hari sabtu tu, tak ramai yang dapat turun. Yang berjaya just aku, Tisha, Wawan & Sya. Walaupun tak ramai, kitorang tetap meriah!!

On Sunday pulak, aku just hang out dengan family. Aku pergi ke Kapar, rumah yang mungkin aku duduk tak lama lagi. Aku dengan mak, akak & abang + awek pergi jalan petang tu ke pantai remis. Dekat lah jugak dengan rumah akak aku tu. Best sangat sebab dah lama rase nye mak aku tak keluar jalan. Kat Pantai Remis tu kitorang tengok sunset sambil makan kudap-kudapan.

sebelum: buat kek coklat moist instant


selepas: mak kate kurang minyak

sebelum ke Pantai Permis singgah di Jeti Tok Muda

belum sampai pantai dah makan dulu.

di tepi pantai yang indah..lalalala

the ladies..

Masa memang penuh dengan aktiviti lah minggu ni. Aku harap kan tiap minggu aku macam ni. :)

Sudah ready ke??

Sejak aku dapat tawaran masuk degree ni aku rase neves je. Aku pun tak paham dgn diri aku sendiri. On 24th June aku setel kan segala benda yang harus aku sedia kan untuk daftar nanti.

Copy berhelai-helai kertas, tangkap gambar, pengesahan, bayar yuran & check up, sume aku dah setel kan. Sekarang aku tengah menghitung hari je ni. Tiap kali aku pikir kan pasal nak masuk degree ni aku neves. Macam-macam yang aku dengar, dari lecturerer diorang kate jangan amik mudah pasal degree ni, sebab susah. Aku tak tau lah lect. tu saje nak kate gitu atau pun memang betul. Ape-ape pun aku dah terima tawaran.

Aku tadi kembali ke sekolah. Lepas je pagar sekolah, teringat aku time sekolah dulu. Seronok nye rase time kite sekolah dulu. Banyak sangat kenangan kat sekolah. Sekarang sekolah pun dah banyak sangat berubah. Aku memang terkejut bila, tempat perhimpunan sekarang pun dah berbumbung. Memang manje betul budak-budak sekarang ni.

tempat perhimpunan baru..

Sume kerja aku setel kan sendiri. Tak ade orang yang teman kan aku pegi ke sana sini. Aku lagi suka macam tu, sebab bukan sume orang boleh ikut cara aku. Medical check up aku buat last sekali, Hospital Pantai menjadi pilihan. Orang kate mahal, tapi mak aku kate tak pulak. Lantak lah, bukan aku punye duit. Aku pg je lah buat kat situ. Lame jugak aku menunggu, nak kematu bontot aku ni. Hospital tu dekat sangat dengan akak aku nye ofis, sempat lah aku membodek akak aku suh belanja makan. So aku lunch lah dengan dia, bermenu kan pasta & kek.

Last sekali, aku balik je sepupu tersayang (?) pulak datang nak tengok new born baby. Dah tengok, dia ajak pulak pergi ke Bukit Tinggi mencari barang. Aku pun ikut je lah. Sempat pulak pegi karok kat Green Box. Layan. Sempat lah makan New York tadi. Hari ini memang full, sampai rumah dah macam tongkang pecah. Baru tinggal sehari, si Syirah tu memang suke buat sepah. Haish.

Choo Den & Ary

Karok lagu korea! Puas!

What I really need right now!

Itu bermaksud benda ini sangat penting. Aku perlukan beberapa barang yang untuk aku guna kan semasa aku belajar di UiTM nanti. Memang banyak barang yang aku nak, tapi tak perlu lah aku mintak banyak-banyak kan. Setakat yang penting sudah. Aku harap ade lah orang tolong belikan, sebab aku tak mampu bayar gune duit aku sendiri. Barang yang diperlukan ialah:

1. Kenderaan. Paling minimum adalah sebuah moto. Aku ade motor tapi sekarang ni dah tersadai tak begerak. Kalau tak nak beli baru pun tak ape, aku harap moto ni dapat dibetulkan sampai moto ni begerak laju selaju laju nye. HAHA!

ma green scoot. spoil!

2. HP. Bukan nak baru, tapi aku nak seseorang betulkan Hp aku yang dah rosak keypad nye. Aku ingat nak gune duit sendiri je, tapi aku tak dapat bekerja pulak. Haish! Payah tul!

3. MP3. Aku suke dengar lagu, so aku suke belajar sambil dengar lagu. Paling best! Aku nye Mp4 sekarang ni bole masuk 150 lagu je. Memang kecik betul space die, ashik ulang je lagu yang same. Boring

mp4 spoil! :p

So, sape yang baik hati nak tolong beli kan barang-barang yang aku dah list kat atas ni?? :D

Syukur!


Alhamdulillah, post kali ini aku nak kongsi pada korang yang aku di beri rezeki untuk menyambung pelajaran aku di perigkat Degree dalam Operation Management. Aku telah ditawarkan untuk menyambung di UiTM Shah Alam. Senang hati mak aku, sebab aku dapat dekat. Kos pun kurang lah berbanding dulu.

tawaran nye..

Selama kat Sarawak aku seronok sebab kampus kecik, lecturer kenal kitorang. Bila aku dapat masuk UiTM Shah Alam aku takut je aku ni ketinggalan dalam kelas. Aku takut gak sebab nak kene adapt new environment. Maklum lah, sy ni pemalu orang nya. Ape kene mengena??

Aku harap aku dapat lah lepas dengan jaya nye degree ni. Doakan sy berjaya rakan-rakan!

My Hooby

Selama sy berada di rumah, banyak jugak lah kerja-kerja yang ntah pape aku buat. Tapi dalam tak senonoh ade jugak yg senonoh. Korang pikir lah sendiri ape benda yang senonoh.

Aku datang dari keluarga yang ade darah seni sikit lah (cewah). Aku ade 5 orang adik beradik termasuk aku sekali (anak ke-5). Walaupun tak banyak, tapi setiap sorang dari kami ade yang tunjukkan bakat seni sendiri. Macam akak aku yang 1st ade belajar main drum, abang aku yang 2nd pandai main gitar, akak aku yang 3rd pernah lah main gitar dulu, abang aku 4th tak pandai main ape-ape tapi kalau bab melukis bagi kat dia.


Based on the title above (macam nak tukis surat je), aku ni banyak jugak mase terluang kat rumah ni sebelum masuk degree (insyaallah). Aku punye hobby kat rumah ni ialah buat bising even dah ade baby baru. Aku suke menyanyi, main gitar & main drum. Ini memang salah satu untuk improve aku punye skill dalam main alat muik. Best!
the electronic drum!

my blue baby

New Baby in The HAUS!

Wow, seronok betul title blog kali ni. Yelah, sape tak seronok kalau dapat anak buah baru. Mama die pun tak seseronok aku. Haha!

So the 1st anak buah yang aku dapat perempuan, kali ni pulak lelaki. Name di beri Mohd Nor Irfan, initial mesti same dengan kakak, Maira Nur Insyirah. Nak nampak kan yang mereka ni sehati sejiwa di kemudian hari.

Aku baru 1st time experience "pernantian di hospital", so aku agak excited lah menunggu. Doktor kate lahir maybe on 11 June 2010 iaitu same dengan Ayah Nyah (abang aku), tapi ape yang di kate tak jadi pun. Die keluar lambat 1 hari je, on 12 June.

Akak aku sekali lagi mengalami kesukaran semasa ingin melahirkan baby ke-2 nye. Akak aku sekali lagi, bedah perut die sebab baby nye jantung lemah. So takut baby lemas, doktor suh bedah.

Alhamdullillah, semua berjalan dengan lancar. Baby seberat 3.3 kg pun keluar.

eh, ni bukan si adik ok. ni si akak time kecik dulu..same tak dengan adik??

ha ini lah adik die..

akak die kat sebelah tu, tgh tido..syg adik lah konon :D

Ash & Kat

OMG (usher), memang sesuai dengan aku nye terkejut bile aku tengok cite Killer yang hero & heroin nye same cantik & same padan. Best sangat cite ni, korang tak patut terlepas dengan cite ni. Hari tu aku pegi tengok dengan kekasih-kekasih hati saya.

ABC, Alex, Dila & Piepa + Adik. Walaupun hari tu, budak 3 orang tu lambat still kitorang sempat jugak tengok cite Killer tu dengan tenang.

Ashton Kutcher memang hensem gile dalam cite tu. Adengan tanggal baju & menunjukkan abs yang berketul-ketul pun ade. Action, komedi, romantik sume ade.



wohooo! hot!

So ape lagi korang tunggu, pegi lah tengok cite ni.

Disebabkan sekarang tengah cuti sekolah, so banyak lah cerita yang berpusu-pusu nak keluar pawagam kan. So ade jugak aku teringin nak tengok cite Toys Story 3, tak lupa jugak aku nak tengok cite Eclipse. Wow, tak sabar rase nye kan.


cite yang di nanti