Holiday di Santubong


I have a great time, bile Uitm cuti selama seminggu sebab tahun baru cina. Aku tak balik, sebab :
1 : mak tak suruh aku balik,
2 : sebab aku ade rancangan lain dgn budak-budak senget kat sini.

Mula-mula cadangan memang berlimpah ruah, sorang nak pegi Lundu lah & macam-macam tempat lagi. Plan terlalu awal, sampai trip ke Lundu or London tak tercapai. Bayangkan, nak pegi nye 12 haribulan 2. Rancangan dah siap buat 2 minggu awal. Memang confirm tak jadi punye.

Akhirnya, kitorang setuju tuk pegi Santubong je. Dekat pun dekat plus, aku tak pernah jelajah santubong betul-betul. Kat santubong ade Sarawak Culture Village, Permai & kat sini lah yang aku tuju cuti haritu.

1st plan nak pegi seramai 7 orang, kire sewa 2 kereta lah. Last plan, just 5 people yang pegi. Aku, Raja, Farid, Iman & Jeff. Kat Scv kitorang di guide oleh member yang praktikal kat situ, Bulb.

the boys

the girls

Memang seronok lah masuk kat situ, banyak pengetahuan yang aku dapat bout ethnic member kat sarawak ni. Cool tau. Aku tengok rumah panjang diorang. Ade tu, tangga sampai berkaki-kaki tau. I'm wondering, how long it takes to built that masterpiece & will it be last for 2020 and so on?? I don't have any idea.

scv front


Lepas dah penat berjalan satu Scv, kitorang memanja kan diri dengan mandi kolam & mandi pantai. Agak hitam lah aku lepas balik dari mandi pantai tu. Memang best ombak die. Even aku takut dengan laut, berjaya jugak aku sampai tahap air paras dada. The ombak was huge.

menuju tempat mandi

Fyi, aku tak terus balik ke Uitm. Aku melencong ke The Spring, tengok midninght movie. Memang ramai malam tu, sebab raya cina & valentines day. Aku nak tengok cite valetines day, tapi disebabkan, tempat tuk kapel seat je, Raja & Bulb yang pegi tengok. Aku tercampak bersama Iman, Farid & Jeff pegi tengok cite cina tajuk 14 blades. Nasib baik aku tak kesah.

happy valentines day

Malam tu, memang masing-masing kepenatan sampai tak berkata-kata. Balik je bilik pukul 7 pagi, katil je lah yang aku nampak. Terus tido sampai tak ingat dunia. Great time. :)

p/s: Kalau nak ke culture village tu, just go to www.scv.com.my for ur information.