New place



Kali ni, cite tak ade lah gempak mane. Cume aku nak bagi tahu kat korang yang aku ni dah masuk degree kat shah alam. Wah! Teruja rase nye bile dah dapat masuk degree ni. Yelah kan, pendidikan semakin di pandang tinggi.

Memang bersyukur sangat-sangat bila dapat sambung ni. Aku pn memang teringin nak kampus yng dekat, boleh lah aku sentiase duk umah. Walaupun kadang-kadang umah ni menyakit kan ati aku. Hehehe.

Pade 2hb July, aku pg mendaftar secara rasmi di UiTM Shah Alam. Aku ni memang seorang yang kelam kabut. Aku mewarisi perangai seseorang. Bila aku sampai sane, dengan aku nye fail yang pelbagai buat aku rase macam banyak sangat benda yang aku bawak. Secara clumsy nye, aku pergi mendaftar di bangunan inovasi. Aku sepatutnya pergi di Fakulti dan mendaftar terus kat sane, tapi tempat lain yang di tuju. Tak ape lah, asal kan aku pergi mendaftar.

barang yang tersembunyi dalam beg aku semasa mendaftar..

Yang best nye salah tempat mendaftar ni, aku tak payah menyusah kan diri untuk pergi tangkap gambar pada hari lain. Aku just tunggu aku nye kad matrik siap je, sebab aku terus tangkap gambar kat bangunan inovasi tersebut.

Aku tak keseorngan pada hari tersebut, aku di paksa untuk berteman dengan abang aku yang no 2. Ini sume angkara mak aku. Dengan muka ketat nye, abang aku pun ikut. Aku dengan rase terharu, aku dapat treat dari abang aku. Lunch free. Itu pun murah. Tak ape lah, asal kan HALAL.

Aku datang lambat time hari daftar tu, sebab malas nak berpusu-pusu nanti. Bila ddah datang lambat, aku nye proses pendaftaran pun selesai dengan cepat & pantas. Sume dah abis, terus lah pecut kereta balik & tido.