Masa sudah berlalu...


Aku dah abis exam. Rase-rase nye ape lah aku buat time cuti panjang ni kan?

Jawapan nye senang je, tak ade pape. aku tak ade buat pape. Sebab mak aku melarang pegi kerja atas sebab akan membazir jugak duit nye. Whatever.

So aku just duk rumah rajin kan diri, & aku mengharap orang bagi lah aku hadiah ke duit ke sebagai penghargaan. Aku tak kisah lambat asal kan bagi. Aku ni bukan nak mengharap balasan. Tapi dah di janji kan macam tu, nak buat macam mane.

Aku ni boleh dilabel sebagai suri rumah tangga yang tak kawin. Hebat kan? Tanpa sedar, aku rasa ade bagus nye duduk rumah ni.

Satu: aku belajar masak.
Dua: aku belajar bersabar.

Mula-mula aku memberontak jugak dengan keputusan mak aku yang berunsur "selfish" tu. Memandangkan aku ni banyak sangat pakai duit tahun ni, aku mengalah. Aku nak keje pun nak cari duit motif nye. Tuk tolong mak aku gak. Ape lah nasib, aku terlalu di manja kan. Hurrmm. (refer muka manja di atas) HAHA!