China to Japan to USA



Sebelum ni perjalanan mencari kimchi, kali ini pulak serata dunia. Macam dah buat jalan jalan cari makan antarabangsa. Hehe.

Aku and kawan kawan sekelas ingat nak pegi makanan jepun kat seksyen 20+ tu. Oshima. Tapi last last takut tak jumpa lah. Sebab masing masing nak balik cepat (tapi balik lambat jugak). Finally pegi je makan kat Plaza Masalam. Kat situ member kate ade makanan steambot. So kitorang pun pegi lah kat Pak Long Nelayan Steamboat and Luk Luk.





Kitorang order 1 set family, tapi tak cukup kot. Nasib harga murah. Then masing masing lapaq lagi, kitorang pun menuju ke stall Japan sebelah je dengan Pak Long Nelayan tu. Mesti orang kate kitorang ni banyak makan. Lagipun, kitorang nak bagi kawan kitorang dua tu cuba makan. First time makan kata nye.

Top: Okonomiyaki. Bottom: Takoyaki

Then final destination is Tutti Frutti. Ape yang di agung kan korang pasal makanan ni pun tak tahu lah. Aku baru first time makan ni. Biasa je. Haha. Tapi sedap lah kitorang pilih mango flavour. Masam but nice. Campur plak dengan buah strawberry kan. Meletopp! :D