Tiger! Aummmmmm!

meow meow saya name Tiger :) Saya ade satu je pet. Kisah kucing ni tak ade lah menarik sangat. Tapi die ni dulu gemuk n comel. Sekarang dah tafff, tak ade lemak pun kat badan.

Die ni Jantan, aku first tak tahu nak letak name ape kat die. Aku jumpe die ni kat kedai makcik jual nasi kerabu. Die duk ngendeng kat makcik tu nak makanan sebab makcik ni suke bagi die makanan. Kedai makcik ni tepi jalan je. Makcik tu kate tak ade sape punye kucing. Aku pun risau kalau die duk lintas jalan ikut suke hati die, kene langgar pulak. Aku pun bawak lah balik rumah. On December 22, 2010 aku pun amik bawak balik and kurung die kejap sebab takut die lari. 2 ke 3 hari je aku kurung kat sangkar, lepas tu aku lepas kan dah.

ni time first jumpa die :)

Aku post kat facebook mintak pendapat diorang pasal nak letak nama. Amboi kemain hit lagi. Hehe. Ramai jugak kawan aku ni suke kucing kan. Last last kawan aku yang sorang ni pun cakap dulu kucing die warne camni gak, die letak nama Tiger. So lekat lah nama Tiger tuk meow meow saya yang sekor ni :)

Dalam rumah tu, tak ramai yang suke sangat kucing. Aku n abang aku 2 orang tu je yang berminat. So lepas aku dah dapat kucing tu, aku ade tanggungjawab iaitu bela die. Bagi die makan and macam macam lah. Time aku part time kerja tu ade lah aku spent tuk beli makanan die sume. Tapi dah tak ade duit, abang aku yang beli kan makan die.

Dah kene pindah ke Kapar ni lagi aku tak jaga die. Kesian die. Jahat lak rasa nye :(
Tapi nasib baik abang saya jaga. Sekarang ni die serius je muke. Tapi muke die memang serius je. Hehe. Main dah tak ade sekarang, sebab die dah tua. Time aku amik umor die bape bulan lah. Sekarang ni kerja utama die gaduh, makan and mostly tido. Sedih, sebab mesti die lari sebab nak cari bini. Selalu kucing jantan aku macam tu lah.

my tiger :D

Ape ape pun Tiger, I love U! Heeee~

Handsome tak?

Ashik cite pasal boypren je ni. Haha. Kali ni tak ade kene mengena dengan jantan kay. Tapi kenape title macam tu?

Sebenarnye, aku nak korang tengok gambar bawah ni. Handsome tak? :D



Orang atas ni aku tau, korang jangan jatuh cinta plak. Muke aku memang macam jantan, badan pun lebih kurang je. Hahahaha! Yang pasti ni adelah sejarah aku and aku tak kan patah balik. Tapi style aku memang camni sampai bile bile. Aku suke pakai topi, tshirt, jeans and sneakers. Jangan risau, saya dah jewlitewww sekarang. HAHA! Saya suka jadi perempuan! :D

Boyfriendssssss..

Wah banyak nye S gitu. Haha. Saya ni nak kate ade bf, memang ada. Tapi saya in open relationship, maksud nye saya boleh lagi kuar dengan kawan lelaki lain. Bf saya sangat sporting, terima kasih sayang. Cewah.

Tapi saya tahu batas saya, tak ade lah sampai nak curang kan. Saya ni suka lepak dengan lelaki sebab diorang ni bukan macam perempuan, setiap ape yang kite kata mesti diorang nak take note. Kalau lelaki ni best sebab kalau aku cite keburukan aku pun, esok lusa dah lupa dah. Hehe.

Bukan nye saya tak ada kawan perempuan okay, entry sebelum ni dah cite kan girlfriends saya? Ha, recall balik. Okay, antara kawan lelaki saya yang saya sayang sangat dari Sarawak dulu Augustine Iman Bandang. Die ni aku suka sangat menyakat, sebab die ni pendek. HAHA. Die sangat rajin sampai die jadi mahir. Sangat suka dengan semangat die.

Gambar ni memang tak boleh blah!

Saya ada juga selain die ni, sama umur tapi panggil abang. Sume orang duk panggil die abang aku. Sebab die suka sangat ikut kan ape yang aku nak. Kalau die makan dengan aku, tak pernah aku yang kuar kan duit. Segan jugak kadang kadang tu. Tapi, die tak suka aku yang bayar. Hmm. Nak buat macam mane. Die banyak tolong aku kat Sarawak dulu. Name die Mohd Fahmi Hassan.

yang tak seronok die ni, gambar tak pernah nye nak senyum. HUH!

Sejak saya masuk degree, saya susah nak rapat dengan lelaki. Maybe sebab lelaki nye pun hmmm. HAHA. Tak ade lah, sebenarnye, saya tengah cuba untuk setia :P

Ada lah rapat dengan budak class, macam Acap, Akim, Fikri and Bob. Yang lain tu biase biasa je :) Tapi aku rasa yang aku ni semua pun masuk, campak je mana mana sekejap je dah masuk.

Saya suka berkawan, itu adalah kebenaran :D

Demam jangan buat main!

Alololo, comel kan tikus ni? haha. Tak yah nak comel sangat lah. Tikus ni bahaya tau tak. Tapi tak boleh jugak nak salah kan tikus ni. Kesian die. Ni ape yang aku cube nak sampai kan ni?

Haha. Sebenarnye nak share dengan korang yang tikus ni salah satu sebab baru baru ni penyanyi Izwan Pilus meninggal dunia. Ni ape yang aku baca kat surat kabar yang die dijangkiti virus kencing tikus yang menyebabkan jangkitan kuman dalam darah.

Tau tak die masuk hospital sebab die kene demam kuning, iaitu tanda tanda kene virus kencing tikus ni tau. Selain dari tikus, binatang lain pun boleh sebar virus ni, jangan salah kan tikus je okay. Haiwan lain macam anjing, ba alif ba ya pun, lembu jugak okay. Sume bile binatang ni dah kene virus tu, pastu die kencing then air kencing tu kene kat kite terus leh jangkit lalu rongga rongga terbuka kat badan.

Pastu kalau banjir tu kemungkinan org boleh kena sebab virus tu dah mengalir kat air. Kalau ade kulit luka ke, melecet ke virus tu rilex je masuk dalam badan. Kadang kadang tu bukan setakat demam je, kalau dah kronik tu jadi lah radang paru paru, kegagalan ginjal and pendarahan kat kulit gak.

Dasyat penangan virus kencing binatang ni. So, kalau sakit sakit badan, otot, muntah, cirit birit and paling penting demam berpanjangan tu baik pg hospital terus. Paling penting, bagitahu doktor ape yang korang rasa. Kalau sakit hidung, bagithau doktor korang sakit hidung. Kalau doktor tak tahu simptom, susah diorang nak tahu penyakit sebenar tau.

Yang paling mengejutkan, aku ada baca artikel ni, die kata LELAKI paling senang dijangkiti berbanding WANITA. Pergh, kesian korang kaum adam. Tak tahu pulak ape sebabnya.

Untuk elak, get rid ye, bukan bunuh. Elak binatang ni datang tempat korang iaitu, jaga kebersihan tempat tinggal. Kalau ada dah, kena lah guna kekerasan iaitu bunuh. Make sure bunuh terus, jangan nak seksa seksa pulak. Kalau ada binatang peliharaan kat rumah tu, rajin rajin lah buat check up.

Akhir sekali, basuh tangan sebelum makan :)

Dulu & Sekarang

Saje je nak tunjuk kat korang rupa saya masa kecik kecik dulu. Hehe. Cube bandingkan, beza banyak ke sikit ke?

ni tak tahu lah bile haha.

ni baru je aritu, bulan 12.




TAMAT

Akhirnya, sudah sampai ke penghujung pelajaran. Hari ni saya tak perlu susah hati pasal presentation, exam, test and macam macam lagi. Last paper hari ini pun sangat menyenangkan hati. Alhamdulillah, saya dapat buat dengan bagus.


ok sekarang boleh simpan dah buku buku ni :)

Yang menjadi persoalannya sekarang, ada hati lagi ke saya nak sambung master pulak? :D

Tunggu lah rezeki saya macam mane nanti.

3 se Kawan


Selama saya berada di Puncak Alam, saya dapat rasa kan saya akan sendirian. Yelah, saya ni tak suke serumah dengan classmate, sebab saya takut bosan. Hehe. Jahat kan? So saya tinggal di Kapar and ulang alik ke UiTM Puncak Alam naik moto. Tak jauh pun, dah lama lama, jadi biasa.

So, selama saya rasa sunyi duduk kat rumah ni, saya selalu lah lepak lama lama kat Puncak. Selalu sangat lepak kat rumah Nurhamizah Zainudin. Saya sangat terhutang budi dengan dia serta Syaziera Shuhairi kerana sanggup menerima saya dalam rumah tu and buat rumah tu macam rumah sendiri. Tak tahu malu. Haha.

ni lah cik Mizah

ni pula cik Zira

Di kesempatan itu, untuk membalas budi dan jasa baik mereka, saya pun ajak pg makan pizza hut kat setia alam. Diorang takkan tolak nye lah kan? Hehe. Saya pun teringin nak makan seven layers cheese pizza tu, perghh, mengguirkan.



Kitorang bertiga gamble naik moto rempit ke Giant Setia Alam dulu, sebab si Mizah nak karok katenye. Hm, ikut kan je lah. So dah penat karok, baru lah kelaparan dan melahap pizza hingga tak ade yang tertinggal pun. Hehe. Sedap lah pizza tu, tapi muak sangat. Lepas makan rasa nak muntah pun ada.

Yang pasti, on that day saya sangat serunuk bersama dengan korang. Tak sangka, ada jugak yang menghargai saya. Terima Kasih sebab berkawan dengan saya FRIENDS <3

Sekian Lama

It's been ages tak visit blog ni n taip ape yang terbuku di hati. HEHE. Been busy for months, sibuk nak buat assignment even tak banyak, sibuk pasal personal life and much more lah.

Okay, since dah jenguk tempat ni. Just nak bagitahu korang semua saya dah nak abis degree! Hoorrayyy! Hope sangat yang saya dapat berjaya dalam exam kali ini. Dapat teruskan kerjaya saya, Cewaaahhh.

On this coming Friday is my last paper. Wish me good luck friends :)