Bittersweet


on 25th of February 2012 aku dengan kawan sekelas aku dulu niat nak pergi berjogging kat Taman Botani, Putrajaya. Yup, niat dah baik nak berbasikal sambil menikmati alam sekitar. hehe. But malangnya, on that day basikal tak boleh nak rent sebab ade Malaysia Book Record konvoi basikal 3 ribu orang. Diorang lalu kat situ. So tak leh nak buat ape, kitorang just jalan kaki je. Its okay. Seronok lah dapat bergambar dengan Fa, Farah, and Yaya.





So balik pulak pergi karok dengan Farid. Baru perasan, sume name F. Hehe. Sebab kecewa tak dapat naik basikal (dan dan) Hehe. So dah puas karok, perut plak lapar. So cari makan, malas nak pikir tempat jauh so kitorang makan kat ole ole je. Balik dah hujan, so lepak lah kat kedai makan tu lame sket. Dok borak pasal jatuh, sakit, masuk hospital.

Dah sampai rumah Fa tempat aku letak moto aku, Fa parking kereta cun gila tepi longkang. Terbaik lah, dah tak ade space between longkang and kereta. So aku pun pg lah bukak pintu belakang kereta nak amik barang. Dengan hujan and gelap waktu malam aku pun konfiden berdiri lepas membongkok. Dusssssshh, terus jatuh terduduk dalam longkang tu. Pergh, rupe nye kaki sebelah kanan tak berpijak kat bumi yg nyata. Haha.

Mule mule yang paling sakit kat belakang aku je. Then aku cek kaki ade terseliuh ke ape ke, tak sakit plak. Aku pun malas nak tunggu lame lame kat shah alam kang mengamuk plak mak aku. So aku tolak lah pelawaan Fa tuk lepak jap kat umah die. Terus start moto and balik, tapi aku rase pelik sebab kaki aku makin sakit.

Dah sampai rumah aku merangkak masuk dalam rumah duk panggil mak aku. Mak aku dah panik. Kaki aku sakit gila sampai tak boleh pijak dah, tapi sebelum ni aku rilex je start moto. Pelik. Malam tu memang derita sket lah kaki aku sakit sampai aku menangis. Esok pg jumpa doktor & xray die kate kaki aku retak tulang die. Sikit je, kat x ray tu pun tak bape nampak. Tapi retak pun sikit, pedih siot. Bayang lah sape yang patah tulang, pergh ngilu siot. Then now, aku tengah bercuti 4 minggu. Haiiiiiii..