KRU MUSIC



Assalamualaikum,

Sekejap nya masa berlalu. Sekarang kat mana mana ada lagu raya dah. So this one lagu dari KRU yang setahu aku tak pernah ada lagu raya lagi. Ni first time kot (?)

Edry ada jugak buat lagu raya kat artis bawah naugan KRU: Forteen. So check it out kat bawah ni:-




So which one sedap? 

KRU - Erti Aidilfitri OR Forteen - 10 Jari Aidilfitri ?

Apa perasaan awak bila....

Assalamualaikum,

Sekarang ni tak tahu lah nak kata marah bukan marah, nak kata jeles bukan jeles apatah lagi dengki. Tapi rasa sakit di dada ni kalau tiap kali tengok love bird depan mata. 

Lagi lagi kalau kat twitter, nak bercintan cintun lah kat situ. Tweet macam "Thanks sayang tolong hantar kat sini situ, I love you". Kadang kadang tak ada ape, tetiba tweet pasal "I love u sayang, thanks for everything" KEJADAH?

Finally, aku decide to unfollow that guy yang terlampau sayang, cinta sepenuh hati kat tunang dia tu. Padan muka kau. Hahaha. Daripada aku terus menyumpah setiap kali dia tweet. Kalau nak tweet pun yg best best lah. Kalau nak cerita pasal hidup kau pun, cuba cerita dari mula. Ringkaskan. Ni tetiba dah ending. Satu lagi, kalau nak bercinta pun, tak payah lah nak bagitahu. Kan ke lebih baik bercinta korang dua je tau. Itu lagi manis kan? Ni kalau boleh orang setiap pelusuk negara kau nak bagitahu. Aku nak kau kawin nanti kau heboh lah satu dunia. Aku tak kesah. Tapi ni baru bertunang. Apa nak jadi dengan bebudak sekarang.

Ok kalau nak dibandingkan dengan budak yang baru kapel seminggu, of kos lah dia lagi melampau kan. Tapi ade korang baca blog dia? Mohon baca apa yg perlu dia cakap kan. Dia tak sangka pun, patut nak bagi tengok kat kawan kawan je, tetiba jadi viral pulak. Kesian budak tu tau. Dia baru lagi nak mengenal dunia internet ni. Tak payah lah nak hentam and buat dia jadi bahan ketawa lagi. 

Next is the question: Kalau korang lah kan, sakit hati tak tengok bebudak depan mata bermanja. Padahal baru setahun jagung? And tak lupa jugak pada tunang or kekasih yg terlampau sayang dengan gf/bf dia?

Pabila Mereka Menelefon

Assalamualaikum, 

Hari ini dah minggu ke-2 puasa iaitu bersamaan 8 hari kita berpuasa. Wah dah nak dekat habis pun minggu ni. Cepat nya! 

Salah satu sebab kenapa tahun ni aku rasa berlainan sangat dengan tahun tahun sudah kerana, tahun ni aku bangun pergi kerja. Selalu memang tak rasa waktu berjalan. Terlalu fokus dengan kerja sampai tak perasan yang dah setengah hari. Bagus bila bekerja dan rasa ada matlamat setiap kali bangun tidur. Hehehe. 

Diketahui ramai yang saya sangat lah suka dengan gadget, berkenaan dengan komputer, phone dan software yang ada. Tiap kali handphone baru keluar surat kabar ke tv ke mesti nak explore phone tu punya spec lah apa lah. Dah dapat phone, mula lah nak tukar sana tukar sini. Yang aku tak paham dengan diri sendiri, bila phone baru keluar aku mula naik jemu dengan phone yang aku beli. Ini adalah masalah yang sangat besar ok!

Nak dijadikan cerita, aku suka berlawan lawan dengan abang aku. Lagi lagi bab gadget ni. Dulu aku ni walaupun tak ada duit tapi aku punya phone mesti lagi hebat dari abang aku. Hahah. Berusaha nak pakai phone lebih up-to-date dari abang aku. Kelakar kan? Aku rasa abang aku tak ada rasa nak compete. Tapi kadang kadang, ayat dia cakap dengan aku tu membuat kan aku nk berlawan dengan dia tau. Tu yang aku rasa abang aku ni pun nak berlawan dengan aku. Bukan tepuk sebelah tangan tau. Hahah. 

Software yang aku selalu guna untuk edit ringtone

Bila bab ringtone kat phone ni, masing masing tunjuk skill potong lagu pastu buat kan jadi ringtone kat phone. Yang tak boleh blah, bila masing masing lagu semua nak baru je. Kalau abang aku tukar ringtone aku pun rasa nak tukar jugak. Hahaha. Aku ni ada masalah mental ni. Then bila hari raya menjelma sikap masing masing menyerlah. Bila hari biasa tak sangat tau. Maybe sebab lagu raya yg best best terhad so masing masing nak berebut pilih lagu mana yg diorang nak tuk buat ringtone. 

Selalu lagu raya yg dipilih buat ringtone lagu M.Nasir - Satu Hari Di Hari Raya tu. Abang aku mesti akan pilih lagu tu. Hahaha. Tapi aku dah tahu dah, so aku pilih lagu lain macam lagu Siti - Sesuci Lebaran ke. Sharifah Aini punya lagu raya pun sedap jugak. Hehehe.

Tak dapat pape pun dari competition yang aku reka reka sendiri ni. Saje nak berlagak siapa yg lagi up-to-date. Abang aku tu pun satu, suka nak bakar bakar aku dengan barang and benda yang dia buat. Mana tak adiknya ni mengikut. So tahun ni, apa lah agaknya lagu yang abang aku pakai yek? Hehehe :D


Salam Ramadhan

Assalamualaikum,


Pejam celik pejam celik, dah masuk bulan Ramadhan. Sekejap je masa berlalu. Cepatnya bumi ni berpusing. Di kesempatan ini, nak mohon maaf kalau ada terkasar bahasa atau apa apa yg mengguris hati korang. Ampun maaf di pinta. Walaupun belum raya tapi kena mintak maaf harapkan puasa dan segala amalan kita di redhai. 

Okay, semua orang mengharapkan dapat puasa penuh kan? Tetapi perempuan ni mesti sesetengahnya tak dapat puasa penuh. Apatah lagi kalau first day dah tak dapat puasa. Argh, rasa kucewa kan? Herrmm, saya paham perasaan anda semua. Saya juga wanita. Wuwuwuw T_T

Bukan setakat tak dapat puasa. Feel nak pegi 1st terawikh pun terlepas. Sungguh kucewa. Tahun ni saya tak sebaik nasib tahun lepas. Tahun lepas nasib sangat baik sebab just 1 hari je miss puasa itu pun last day of puasa. Hebat tak hebat tak? Hahaha. Ingat senang nak dapat ke? 

Pada kaum adam, sila lah hargai diri sendiri dengan berpuasa penuh. Kaum hawa ni yg berpusu pusu, berlumba lumba nak puasa penuh awak tu yg senang senang boleh puasa penuh tapi tak puasa. (siapa makan tobasco die yg rase pedas kay)

Yang pasti, di bulan Ramadhan ni banyak banyak lah melakukan kebajikan. Mak saya selalu kata kalau nak berkat dan murah rezeki, kongsi kan duit tu dengan orang lain which mean bersedekah lah kamu. Murah rezeki nanti. Ha, lagi satu jangan lupa bayar zakat pada siapa yg dah bekerja tu. Umur macam saya bayar zakat untuk diri sendiri guna duit sendiri adalah yg pertama kali. 

SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT MELAKUKAN AMALAN SOLEH YANG DIREDHAI ALLAH HENDAKNYA.

JODOH

Assalamualaikum,

Hari ini lagi satu hari nak puasa dah. Cepatnya masa berlalu kan? Rasa macam baru start kerja, pastu dah puasa. Tak sabar nak puasa nak buat terawikh. Bulan tak merah merah lagi, ni takut 1st day tak dapat. Mintak lah dapat puasa. Amin.

Semalam pergi main bowling dengan Akim and Farah, sebab nak spent last weekend before puasa ni. Lagipun dah lama tak baling bola bowling tu. Rindu sangat. Dulu ada geng, sekarang geng tu dah ada makwe. Wasap aku pun tak nak balas. Huh! Kecewa sebentar.

Dah duduk dengan kawan ni mula lah nk cerita pasal best tak kerja sebab sorang tu baru seminggu start kerja kat Islamic Bank. Pastu keluar lah pertanyaan seperti "Ary still dengan dia lagi ke?" Jawapan aku tetap sama; "Ntah lah, tak tahu nak cakap" 

Hmm, bila nk jumpa bakal suami ni? Hehehe. Bila di renung renung kan, kita ni bila kite tak cari lah nak banyak ada depan mata. Bila kita cari, sorang pun tak mengaku single. Ciss tak guna. Hahahah. Tapi aku sekarang memang tak ada rasa nak cari pun. Aku tak tahu kenapa rasa macam dah puas bercinta pun ada gak. Rasa nak single je. 

Kalau diikutkan, ramai jugak kawan kawan yg tak kawin lagi. Tapi kawan blah sekolah ni yg buat aku tacing sikit sebab 80% dah kawin. Bestie aku 2 orang dah kawin and sedang mengandung, sorang lagi dah bertunang, sorang lagi pulak dah berpunya. Aku je sesorang yg melayan perasaan. T_T

Kawan yg degree and diploma mostly tak kawin lagi lah. Kalau dah kawin pun, ada diorang nk keluar je dgn aku? Boleh jalan lah. Nanti aku pun sama lah kan kalau dah kawin nanti. Argghh kenapa wujudnya angan angan!

Kalau tanya saya ni suka yg macam mana, saya suka....


1. Ala ala chinese gitu muka
2. Muka nak strong sket, tak moh jambu air ke jambu batu ke
3. Masa hadapan cerah. Hihihihi
4. Tinggi lampai
5. Badan sedang sedang
(MACAM YG BAWAH NI!!)


 Ala, jangan lah tenung tenung gitu! Malu I. Hahahahaha! Sian aku T_T


Wah wah fizikal aje yg aku senarai kan. Hahaha. Of kos yg baik baik sahaja dari dia :) Tapi orang selalu kata nak cari pasangan mesti ada persamaan baru ngam. Tapi selama ni aku nampak yg setia hujung nyawa ni perangai bertentangan sama sekali je. Mungkin itu apa yg org kata saja. Tak tahu lah.


Alquran surat Yaasin ayat 36 menjelaskan, Allah menciptakan segala sesuatu secara berpasang-pasang. Dalam ayat lain, Allah juga berfirman, “Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat akan kebesaran Allah.” (QS Adz-Zaariyat: 49).

So jangan risau ye FARIHAA :)

Kekeliruan Terjadi @.@

Assalamualaikum,

Atas apa yg di gembar gembur kan, niat di hati nak beli sebijik kereta. Satu rumah aku heboh. Baru je start keje dah berlagak kaya aku ni. Aigoo. Hahaha.

Kereta pun bukan calang calang nak pilih ni. Poyo tak saya? Saya tahu. Heee~ Yang berkenan di hati Vios TRD kau. HAHAHAH! Yang pasti first car agak agak lah nak beli yg luar negara kan? 

First time tu memang ada lah rasa nak beli Myvi je. Tapi selera makin hari makin melampau pulak. Haish, apa nak jadi aku ni?? Dari Myvi naik sikit, Saga pulak. Pastu naik lagi ke Preve. Aigooo~

Tapi aku yg nak beli, ada pulak yg menyampuk kan. Aku bukan suka pun kete Saga tu semua, tapi aku pikir masa depan. Aku rasa nak bergantung kat kereta tu je. Dah tak nak beli kereta lain lagi dah. Sebab aku nak beli Superbike pulak. WAHHH! Peduli aku suka motor lagi dari kereta ok. No judging please.

Disebabkan aku kecoh satu dunia ni, Mak aku ni pun nak menyampuk lah bagi cadangan. Tapi aku rasa bukan cadangan kot, lebih kepada menyuruh aku untuk beli kereta yg dia suka. Bila aku sibuk sibuk, mak tetiba cakap camni :- 

" Mak suka kereta Myvi kuning tu cantik"
Errrr, aku pun macam bertanya dalam hati "aku nak beli kete ke mak nak beli kete ni?"

Then dah berdebat debat sebab aku ada cakap nak beli Saga je. Kereta besar yg mampu lah untuk aku kan. Sekali dia marah kata "Jangan beli Proton, Proton tak elok!" Nampak tak tanda seru tu?? Hahah.


Mak judge dengan seorang je yg berpengalaman buruk dengan Saga; which is sepupu aku, dia memang tak nak aku beli Saga. Lagi pun maybe Saga yg sepupu aku beli tu tak ada CFE Engine kot. Memang tak best bawak kete dia. 

Pastu baru baru ni aku punya pikiran bertukar pulak dengan Alza, tapi dulu mak pernah kata "Alza ni besar tapi 1.5 je". Rasa 1.5 tu okay lah, nak kata besar tak ada lah besar sangat pun Alza tu. Aku pun tak pasti dengan mak ni. Pastu bila aku cakap nak Alza, dia kata 

"Mak rasa Exora lagi ok, mak suka design dia"
Eh pulak mak ni? Hahaha. Dah berubah hati pulak. Tapi takkan lah aku first car nak beli Exora. Besar gila. Harga dia pun lebih kurang Preve. Memang tak dapat lah. Heee~

Tunggu and lihat je lah apa yg aku mampu. Berserah ^_^