Pupus di Telan Zaman


Zaman Remaja:

Pergi cybercafe main Myspace, oh popular nya Myspace dulu dulu. Ramai sangat kawan and still ada lagi kawan Myspace dulu sampai sekarang. Suma gambar diupload confirm ramai yang comment. Kata cantik lah, cute lah apa lah. Tapi sekarang dah masuk alam dewasa, kenal dengan benda lain pulak. Σ(♡@﹏ @☆)ノ”

Zaman Belia: 

Facebook pulak yang datang perkenal kan diri. Oh hai, best nya Facebook dapat jumpa balik kawan kawan sekolah dulu. Pastu ade poke poke pula, saya poke awak then awak poke saya balik. Ok, sampai bila nak sudah? щ(゜ロ゜щ)

Zaman ni smartphone dah mula menjalar ke segenap dunia. Miskin macam mana pun, sanggup berhutang nak beli smarthphone (teruk kan?) Check in sini check in situ. Hello sila notice aku check in kat tempat best sangat, kau ada? Itu lah rasa nya bila tiap kali check in. ( ´ ▽ ` )ノ

Mula pula kenal dengan Twitter, Blackberry time tu top sebab twitter friendly je. Bateri tak friendly langsung! Tiap minit nak update status. Dah makan ke belum, goodnight nak tidur dah padahal tak ada pun orang reply ke ape ke. Sian kan? Bercinta dengan teknologi, bertepuk sebelah tangan pulak tu.♥~(‘▽^人)

Zaman I'm Not A Girl Not Yet A Women: ˇ_ˇ”) ƪ(˘⌣˘)┐ ƪ(˘⌣˘)ʃ ┌(˘⌣˘)ʃ

Masih tak sedar diri lagi diri dah tua, still lagi suka KPOP jadi fangirl, rasa nak menangis tiap kali tengok gambar T.O.P aka Choi Seung Hyun. Dalam masa yang sama ada jugak rasa nak kena cari laki. Haha. Sebab takut jadi andartu ˚‧º·(˚ ˃̣̣̥᷄⌓˂̣̣̥᷅ )‧º·˚

Mula menjauhkan diri dengan laman sosial. Facebook; yang banyak sangat benda benda yang tak boleh dipercayai. Twitter; yang banyak sangat budak budak hingusan megah diri. Blog; dah tak ada idea, hidup sekarang keje, makan, tido. Instagram; tak ada tempat menarik yang di tuju, gambar pun tak cantik nak share. Thumblr: still ade lagi re-blog and like tapi tak aktif.

Semua dah jadi bosan |_・)

Tapi bila jauh dengan laman sosial, dekat dengan kawan kawan and family (*・∀・)/\(・∀・*)

So I think I decide to change my phone to Nokia 3310. Hihi. Sanggup ke? (⌒▽⌒)

No comments:

Post a Comment