Awkward ~

Assalamualaikum,



Hai kepada semua. Dah puas dah beraya? Hahaha. Lambat sangat nak update blog ni dah lupa diri ni sebab hari raya hari tu. Ala, tak ada kesempatan lah nak bukak laptop ni. Busy sangat dengan kerja (kekonon rasa macam jawatan besar sangat). Disebabkan lama sangat amik cuti raya saya lupa diri sebentar. Tampar diri sendiri dulu bagi sedar *pang pang*. Ok dah!

Kembali ke pangkal jalan, aku nak kongsi satu cerita pasal ke"awkward"an atau dalam bahasa ialah kejanggalan (pegi bukak google) yang berlaku pada aku pagi tadi. 

Ok tadi aku pergi Government Hospital (GH) iaitu Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang tolong beratur pagi buta tuk ambik nombor giliran. So dapat lah tempat duduk yang tepi sekali senang keluar masuk. Khayal duk tengok Medik Tv punya rancangan, sekali tengok sekeliling orang tua tua je yang duduk. Yang berdiri pun orang tua tua je. Terdetik lah rasa di hati yang tak patut aku duduk, dah lah orang muda pastu duduk senang lenang pulak kat atas kerusi ni.

So bisikan yang baik pun suruh lah aku bangun and bagi orang tua yang paling dekat duduk iaitu aunty indian kan. Dah bangun, cakap terus dengan dia:

"Aunty duduk lah"

Sekali aunty tu kata sambil tunjuk kan kad dia kat muka aku:

"Tak ape tak ape nombor saya dah dekat"

Sambil buat muka selamba aunty tu pandang depan. Aku dah berdiri ni and ramai orang kat belakang aku tengok aku. Pastu dalam masa 10 saat aku rasa blur and tanya dalam hati:  

"Apa aku patut buat ni?"

Aku rasa ada sikit lah rasa malu yang hadir dalam diri ni. Aku selalu lah jugak bagi seat kat orang (bukan nak berlagak) dalam train dulu. Tapi tak pernah orang tolak. Dalam masa otak aku bergerak lembab nak pikir apa aku patut buat, secara tak sengaja kaki dan badan aku terus menoleh ke belakang berjalan dan berdiri di belakang barisan kerusi kat situ.

Aku nampak orang pandang pandang aku, apa lah diorang duk kata tu kan? Huhu. Mungkin ini dalam hati diorang:

"Bengap budak ni, duduk je lah balik"

"Alahai sian budak ni" atau

"Ala kekonon lah nak buat baik"

TAPI, jangan buruk sangka kemungkinan diorang hanya memandang tak ada kata apa apa. Heee~ 

Yang pasti malu tu ada lah sebab duk berdiri kat situ, baik aku duduk je balik kan? Dah seat tu kosong, mamat sihat walafiat datang duduk situ. Mula lah aku rasa menyesal.

Pengajaran kat sini: Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada berguna (check google tuk pastikan betul)

Ok that's all. bye bye :D
 


KRU MUSIC



Assalamualaikum,

Sekejap nya masa berlalu. Sekarang kat mana mana ada lagu raya dah. So this one lagu dari KRU yang setahu aku tak pernah ada lagu raya lagi. Ni first time kot (?)

Edry ada jugak buat lagu raya kat artis bawah naugan KRU: Forteen. So check it out kat bawah ni:-




So which one sedap? 

KRU - Erti Aidilfitri OR Forteen - 10 Jari Aidilfitri ?

Apa perasaan awak bila....

Assalamualaikum,

Sekarang ni tak tahu lah nak kata marah bukan marah, nak kata jeles bukan jeles apatah lagi dengki. Tapi rasa sakit di dada ni kalau tiap kali tengok love bird depan mata. 

Lagi lagi kalau kat twitter, nak bercintan cintun lah kat situ. Tweet macam "Thanks sayang tolong hantar kat sini situ, I love you". Kadang kadang tak ada ape, tetiba tweet pasal "I love u sayang, thanks for everything" KEJADAH?

Finally, aku decide to unfollow that guy yang terlampau sayang, cinta sepenuh hati kat tunang dia tu. Padan muka kau. Hahaha. Daripada aku terus menyumpah setiap kali dia tweet. Kalau nak tweet pun yg best best lah. Kalau nak cerita pasal hidup kau pun, cuba cerita dari mula. Ringkaskan. Ni tetiba dah ending. Satu lagi, kalau nak bercinta pun, tak payah lah nak bagitahu. Kan ke lebih baik bercinta korang dua je tau. Itu lagi manis kan? Ni kalau boleh orang setiap pelusuk negara kau nak bagitahu. Aku nak kau kawin nanti kau heboh lah satu dunia. Aku tak kesah. Tapi ni baru bertunang. Apa nak jadi dengan bebudak sekarang.

Ok kalau nak dibandingkan dengan budak yang baru kapel seminggu, of kos lah dia lagi melampau kan. Tapi ade korang baca blog dia? Mohon baca apa yg perlu dia cakap kan. Dia tak sangka pun, patut nak bagi tengok kat kawan kawan je, tetiba jadi viral pulak. Kesian budak tu tau. Dia baru lagi nak mengenal dunia internet ni. Tak payah lah nak hentam and buat dia jadi bahan ketawa lagi. 

Next is the question: Kalau korang lah kan, sakit hati tak tengok bebudak depan mata bermanja. Padahal baru setahun jagung? And tak lupa jugak pada tunang or kekasih yg terlampau sayang dengan gf/bf dia?