High!




Genting, tempat yang tinggi & sejuk. Ape yang best nye kat Genting tu?? Sebenarnye aku baru balik dari genting tu. Aku ngan family pergi bercuti selama 3 hari di Genting. Dapat lah aku beseronok dengan family, sebelum balik ke Sarawak balik. Aku ngan family aku stay kat Awana Genting.

Aku dapat lah masuk outdoor park tu. Mula-mula akak & abang aku tak nak naik pun. Tapi dengan muke kesian aku, diorang pun kesian & masuk. Aku dengan abang aku je yang banyak main game kat situ, akak aku penakut. Main buaian pening lalat, space shot, flying coaster & more. Aku agak kecewe gak lah, sebab aku tak dapat naik corkscrew. Tengok dari jauh je. Untuk pengatahuan, kitorang target naik thrill ride je yang lain pandang sebelah mate je. Hehehe.Belagak nih!

Ride yang paling menakutkan sekali bagi aku lah, space shot. Gile best lah, tak benti aku menjerit. Terangkat bontot dowh! Terase cam nak jatuh, orang arab sebelah abang aku selambe je. Aku ngan abang aku dah tertunduk-tunduk dah, die leh gelak senang hati.

Tapi ape yang tak sonok nye, kitorang kene beratur panjang lah kalu nak naik satu-satu game tu. Penat beratur je, bukan penat wat ape. Lenkali kene pg time hari biase, baru tak penat beratur. Akhirnye, time aku naik genting skyway aku mule rase mual. haha. Padan muke aku.

nak naik skyway

indoor park

main tembak-tembak

outdoor park

Seronok giler main game seharian. Balik aku jadi orang kelaparan, terus makan & akhirnya terus tido. Heheh.