Boyfriendssssss..

Wah banyak nye S gitu. Haha. Saya ni nak kate ade bf, memang ada. Tapi saya in open relationship, maksud nye saya boleh lagi kuar dengan kawan lelaki lain. Bf saya sangat sporting, terima kasih sayang. Cewah.

Tapi saya tahu batas saya, tak ade lah sampai nak curang kan. Saya ni suka lepak dengan lelaki sebab diorang ni bukan macam perempuan, setiap ape yang kite kata mesti diorang nak take note. Kalau lelaki ni best sebab kalau aku cite keburukan aku pun, esok lusa dah lupa dah. Hehe.

Bukan nye saya tak ada kawan perempuan okay, entry sebelum ni dah cite kan girlfriends saya? Ha, recall balik. Okay, antara kawan lelaki saya yang saya sayang sangat dari Sarawak dulu Augustine Iman Bandang. Die ni aku suka sangat menyakat, sebab die ni pendek. HAHA. Die sangat rajin sampai die jadi mahir. Sangat suka dengan semangat die.

Gambar ni memang tak boleh blah!

Saya ada juga selain die ni, sama umur tapi panggil abang. Sume orang duk panggil die abang aku. Sebab die suka sangat ikut kan ape yang aku nak. Kalau die makan dengan aku, tak pernah aku yang kuar kan duit. Segan jugak kadang kadang tu. Tapi, die tak suka aku yang bayar. Hmm. Nak buat macam mane. Die banyak tolong aku kat Sarawak dulu. Name die Mohd Fahmi Hassan.

yang tak seronok die ni, gambar tak pernah nye nak senyum. HUH!

Sejak saya masuk degree, saya susah nak rapat dengan lelaki. Maybe sebab lelaki nye pun hmmm. HAHA. Tak ade lah, sebenarnye, saya tengah cuba untuk setia :P

Ada lah rapat dengan budak class, macam Acap, Akim, Fikri and Bob. Yang lain tu biase biasa je :) Tapi aku rasa yang aku ni semua pun masuk, campak je mana mana sekejap je dah masuk.

Saya suka berkawan, itu adalah kebenaran :D

Demam jangan buat main!

Alololo, comel kan tikus ni? haha. Tak yah nak comel sangat lah. Tikus ni bahaya tau tak. Tapi tak boleh jugak nak salah kan tikus ni. Kesian die. Ni ape yang aku cube nak sampai kan ni?

Haha. Sebenarnye nak share dengan korang yang tikus ni salah satu sebab baru baru ni penyanyi Izwan Pilus meninggal dunia. Ni ape yang aku baca kat surat kabar yang die dijangkiti virus kencing tikus yang menyebabkan jangkitan kuman dalam darah.

Tau tak die masuk hospital sebab die kene demam kuning, iaitu tanda tanda kene virus kencing tikus ni tau. Selain dari tikus, binatang lain pun boleh sebar virus ni, jangan salah kan tikus je okay. Haiwan lain macam anjing, ba alif ba ya pun, lembu jugak okay. Sume bile binatang ni dah kene virus tu, pastu die kencing then air kencing tu kene kat kite terus leh jangkit lalu rongga rongga terbuka kat badan.

Pastu kalau banjir tu kemungkinan org boleh kena sebab virus tu dah mengalir kat air. Kalau ade kulit luka ke, melecet ke virus tu rilex je masuk dalam badan. Kadang kadang tu bukan setakat demam je, kalau dah kronik tu jadi lah radang paru paru, kegagalan ginjal and pendarahan kat kulit gak.

Dasyat penangan virus kencing binatang ni. So, kalau sakit sakit badan, otot, muntah, cirit birit and paling penting demam berpanjangan tu baik pg hospital terus. Paling penting, bagitahu doktor ape yang korang rasa. Kalau sakit hidung, bagithau doktor korang sakit hidung. Kalau doktor tak tahu simptom, susah diorang nak tahu penyakit sebenar tau.

Yang paling mengejutkan, aku ada baca artikel ni, die kata LELAKI paling senang dijangkiti berbanding WANITA. Pergh, kesian korang kaum adam. Tak tahu pulak ape sebabnya.

Untuk elak, get rid ye, bukan bunuh. Elak binatang ni datang tempat korang iaitu, jaga kebersihan tempat tinggal. Kalau ada dah, kena lah guna kekerasan iaitu bunuh. Make sure bunuh terus, jangan nak seksa seksa pulak. Kalau ada binatang peliharaan kat rumah tu, rajin rajin lah buat check up.

Akhir sekali, basuh tangan sebelum makan :)

Dulu & Sekarang

Saje je nak tunjuk kat korang rupa saya masa kecik kecik dulu. Hehe. Cube bandingkan, beza banyak ke sikit ke?

ni tak tahu lah bile haha.

ni baru je aritu, bulan 12.