Tiger! Aummmmmm!

meow meow saya name Tiger :) Saya ade satu je pet. Kisah kucing ni tak ade lah menarik sangat. Tapi die ni dulu gemuk n comel. Sekarang dah tafff, tak ade lemak pun kat badan.

Die ni Jantan, aku first tak tahu nak letak name ape kat die. Aku jumpe die ni kat kedai makcik jual nasi kerabu. Die duk ngendeng kat makcik tu nak makanan sebab makcik ni suke bagi die makanan. Kedai makcik ni tepi jalan je. Makcik tu kate tak ade sape punye kucing. Aku pun risau kalau die duk lintas jalan ikut suke hati die, kene langgar pulak. Aku pun bawak lah balik rumah. On December 22, 2010 aku pun amik bawak balik and kurung die kejap sebab takut die lari. 2 ke 3 hari je aku kurung kat sangkar, lepas tu aku lepas kan dah.

ni time first jumpa die :)

Aku post kat facebook mintak pendapat diorang pasal nak letak nama. Amboi kemain hit lagi. Hehe. Ramai jugak kawan aku ni suke kucing kan. Last last kawan aku yang sorang ni pun cakap dulu kucing die warne camni gak, die letak nama Tiger. So lekat lah nama Tiger tuk meow meow saya yang sekor ni :)

Dalam rumah tu, tak ramai yang suke sangat kucing. Aku n abang aku 2 orang tu je yang berminat. So lepas aku dah dapat kucing tu, aku ade tanggungjawab iaitu bela die. Bagi die makan and macam macam lah. Time aku part time kerja tu ade lah aku spent tuk beli makanan die sume. Tapi dah tak ade duit, abang aku yang beli kan makan die.

Dah kene pindah ke Kapar ni lagi aku tak jaga die. Kesian die. Jahat lak rasa nye :(
Tapi nasib baik abang saya jaga. Sekarang ni die serius je muke. Tapi muke die memang serius je. Hehe. Main dah tak ade sekarang, sebab die dah tua. Time aku amik umor die bape bulan lah. Sekarang ni kerja utama die gaduh, makan and mostly tido. Sedih, sebab mesti die lari sebab nak cari bini. Selalu kucing jantan aku macam tu lah.

my tiger :D

Ape ape pun Tiger, I love U! Heeee~