Aquaria KLCC, Kuala Lumpur

Assalamualaikum,

A bit disappoint lah bila dengar Aquaria ni best nak mampos sebab harga tiket sampai RM38 kau! Tapi aku yg pergi weekend hari tu dengan kengkawan hampa nak mampus sebab kecik gila and pendek gila journey dia. Ok, tau lah mahal kan nak jaga binatang laut tu semua. Tapi buat lah journey dalam tu best siket. 

So bersama rerakan saya: Zulfahrina, Nawal Amani, NurFaezah, Raja Farisha and Ahmad Shazwan (kengkawan dari Diploma at UiTM Sarawak) pergi lah bodoh bodoh dan excited nya kekonon best tapi tak best sangat pun. Ceitt! Tapi walaupun dalam tu tak best, kekecohan kengkawan aku tu yg buat best. Thank god lah kengkawan gelak mulut tak nak cover. Hahaha!

Ade buat vid jugak, tapi YouTube tu memang menyakitkan hati. Buh lagu die claim copyright dia senyapkan lagu. Replace lagu hape hape dia recommend jadi tak best dah vid tu jadi nye! 

VOL 1


VOL 2

Stay Healthy

Assalamualaikum,




Sejak dua menjak ni, banyak kes HAZE iaitu jerebu yg di negara lain dengar cerita ada angka korban di sebabkan sesak nafas. Tapi aku sempat beriadah dengan kawan kawan, sebelum HAZE dan masa HAZE buat aktiviti indoor je.

Sebelum HAZE, bersama dengan kengkawan dari UiTM Puncak Alam iaitu Abdul Hakim Fahmi, Aiza Syazana dan Nurul Farah Dilla pergi main basikal kayuh kayuh sampai penat di Taman Pertanian Shah Alam. Bertukar tukar nama taman ni tau tak. Tak lama lagi diorang kata  nak tukar lagi jadi Taman Botanik ke apa tah.

Seawal 8 pagi dah terpacak kat depan gate, and berlari masuk beratur nak beli tiket akhir sekali bergegas nak sewa basikal. How cute kan tengok semangat membara nak berbasikal. Kemain lagi mula mula, tapi lama lama begitu penat sebab jalan dia naik turun. Akhir sekali dah tak larat nak kayuh naik bukit, kitorang pun sorong je lah basikal tu. Yang paling tak boleh blah, lepas tu pergi Karok. HAHAH.